Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Τα υλικά παρασκευής στο επάνω μέρος και το αποτέλεσμα στο κάτω μέρος - Κολοκυθάκια με Άνθους και Λεύκη Μελιτζάνα

Τραγανά  Κολοκυθάκια με Άνθους και Λευκή Μελιτζάνα


Μια πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή , ιδανική για χορτοφάγους αλλά και για όσους λατρεύουν τα λαχανικά τους τραγανά.

Υλικά:


Κολοκυθάκια με Άνθους,
Μεγάλη Λευκή Μελιτζάνα
1  Μεσαίο Κρεμμύδι
1  Σκελίδα Σκόρδο
4  κσ Ντομάτα Κονκασέ
2  κσ Λάδι
½  Ποτήρι Λευκό Κρασί
1   κγ Καπνιστή Πάπρικα
½  κγ Κουρκουμά
½  κγ Μπούκοβο
½  κγ Ρίγανη
½  κγ Βασιλικό

Εκτέλεση:


 1)Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια από τους ανθούς ( τους ανθούς του πλένουμε καλά και αφαιρούμε τον στήμονα που βρίσκεται στο κέντρο  πριν τους μαγειρέψουμε γιατί πικρίζει) και τα κόβουμε στην μέση και μετά σε μικρά κομμάτια . Καθαρίζουμε και την Λευκή Μελιτζάνα και την κόβουμε και αυτή σε μικρά κομμάτια. Τέλος ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μας.

2) Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας μαζί με το σκόρδο, το Μπούκοβο, τον Κουρκουμά και την καπνιστή πάπρικα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

3) Προσθέτουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας και τα κολοκυθάκια και τα μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά .

4) Σβήνουμε με το κρασί και μόλις έχει εξατμιστεί το οινόπνευμα προσθέτουμε  τους ανθούς και την ντομάτα μας ( εγώ συνήθως φτιάχνω σπιτική σάλτσα και βάζω 3 με 4 κουταλιές). Στην συνέχεια προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό ή ζωμό λαχανικών αν έχουμε. Αλατίζουμε ελέγχοντας να είναι όσο αλμυρό το θέλουμε,  συνήθως δεν βάζω πολύ αλάτι ιδίως αν έχω χρησιμοποιήσει ζωμό.

5) Αφού πάρουν βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 περίπου λεπτά προσθέτοντας την ρίγανη και τον βασιλικό( τα λαχανικά στα 20 λεπτά είναι τραγανά αν τα θέλετε πιο βρασμένα συμπληρώστε λίγο ακόμα νερό και αφήστε να βράσουν για 10 με 15 λεπτά ακόμα έως ότου μαλακώσουν)

Tips:

1) Μη ανακατεύετε με την κουτάλα γιατί θα λιώσουν τα λαχανικά καλύτερα κουνήστε ελαφρά την κατσαρόλα

2) Πάνε πολύ ωραία με φέτα εγώ πολλές φορές πετάω και μερικά κομμάτια λίγο πριν το βγάλω από την φωτιά για να λιώσει μέσα στο φαγητό

3) Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σαν σάλτσα λαχανικών σε μακαρονάδες

Χρόνος Προετοιμασίας :  10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος :  35 λεπτά
Μερίδες : 2



Tagged: , ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου