Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013


Πικάντικος Γαύρος μαρινάτος με λεμόνι

Αφού το καλοκαίρι δεν λέει να μας αφήσει αποφάσισα να φτιάξω ένα κλασσικό καλοκαιρινό μεζέ για ουζάκι η τσίπουρο. Ο μαρινάτος γαύρος έκτος ότι είναι πεντανόστιμος και πολύ εύκολος να τον ετοιμάσουμε είναι και πολύ οικονομικός

Υλικά


200 γρ. Γαύρο
1 Σκελίδα Σκόρδο Χοντροκομμένο
1 Λαιμ
1 Καυτερή Πιπερία Τσίλι (χωρίς σπόρια)
Χυμό και Ξύσμα από 1 Λεμόνι
Λίγο Μυρώνι
Χοντρό Αλάτι

Εκτέλεση
1) Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα έντερα του γαύρου  τον ξεπλένουμε και τέλος  τον φιλετάρουμε.

2) Σε ένα ταπερ βάζουμε  λίγο αλάτι και λεμόνι και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φιλέτα του γαύρου.

3) Αφού έχουμε καλύψει τον πάτο του ταπερ αλατίζουμε πάλι και προσθέτουμε το σκόρδο , το μυρώνι  και το τσίλι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τον υπόλοιπο γαύρο δημιουργώντας στρώσεις πάνω από την αρχική .

4)    Ανακατεύουμε το ξύσμα με το χυμό του λεμονιού και του λαιμ και περιχύνουμε τον γαύρο ώστε να τον σκεπάσουμε

5)    Κλείνουμε το Ταπερ και σε 1 με 1 ½ ώρα ο γαύρος  μας θα είναι έτοιμος, αφαιρούμε το χυμό τον τοποθετούμε σε ένα βαζάκι και τον σκεπάζουμε με παρθένο ελαιόλαδο


Tips

Αν φιλετάρουμε τον γαύρο την επομένη μέρα αφού τον έχουμε καθαρίσει είναι πιο εύκολο
Το μαρινάρισμα μπορεί να γίνει και με ξύδι αλλά το λεμόνι το δίνει μια πιο ελαφριά γεύση


Χρόνος προετοιμασίας :  15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος   : 90 -120  λεπτά


Tagged: , ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου