Πρασόρυζο με Αναποφλοίωτο Ρύζι
Προτιμώ το πρασόρυζο έναντι του σπανακόρυζου λόγο της γλύκας που δίνει του πράσο και είπα να το δοκιμάσω με μερικές μικρές αλλαγές από την γνωστή συνταγή.Υλικά:
5 Πράσα ή Περίπου 500 γρ
1 Μεγάλο Κρεμμύδι
1 Κούπα Ρύζι (Αναποφλοίωτο)
4 κσ Ντομάτα Κονκασέ
1 Τριμμένο Καρότο
1 Κολοκύθι σε λεπτές φέτες
Αλάτι ,Πιπέρι, Κόλιανδρο, Σχοινόπρασο
Εκτέλεση:
2) Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με την μισή κουταλιά από κόλιανδρο και μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε και το πράσο μας και τα σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.
3) Στο επόμενο βήμα ρίχνουμε το νερό ή ζωμό λαχανικών, την ντομάτα και το σχοινόπρασο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα πράσα (περίπου 5 με 10 λεπτά) . Εντωμεταξύ πλένουμε και το ρύζι για να το προσθέσουμε στην συνέχεια.
4) Συμπληρώνουμε νερό και ρίχνουμε το ρύζι, μόλις βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του. Επειδή είναι αναποφλοίωτο θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο βρασίματος για αυτό δοκιμάζουμε καθ' όλη την διάρκεια και συμπληρώνουμε με νερό όταν και αν χρειάζεται.
Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος : 50 λεπτά
Μερίδες : 2-3
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου