Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Πρασόρυζο με Αναποφλοίωτο Ρύζι σε τρία στάδια, τα υλικά, το μαγείρεμα, το αποτέλεσμα 

Πρασόρυζο με Αναποφλοίωτο Ρύζι

Προτιμώ το πρασόρυζο έναντι του σπανακόρυζου λόγο της γλύκας που δίνει του πράσο και είπα να το δοκιμάσω με μερικές μικρές αλλαγές από την γνωστή συνταγή.

Υλικά:


5 Πράσα ή Περίπου 500 γρ
1 Μεγάλο Κρεμμύδι
1 Κούπα Ρύζι (Αναποφλοίωτο)
4 κσ Ντομάτα Κονκασέ
1 Τριμμένο Καρότο
1 Κολοκύθι σε λεπτές φέτες
Αλάτι ,Πιπέρι, Κόλιανδρο, Σχοινόπρασο

Εκτέλεση:


1) Καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα μας σε μικρές ροδέλες 2  έως 3 εκατοστών ( καλό είναι να βάζουμε μόνο το άσπρο μέρος και από το πράσινο ότι είναι τρυφερό ). Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε το καρότο και κόβουμε το κολοκύθι σε λεπτές λωρίδες και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

2) Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με την μισή κουταλιά από κόλιανδρο και μόλις γίνει διάφανο προσθέτουμε και το  πράσο μας και τα σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά.

3) Στο επόμενο βήμα ρίχνουμε το νερό ή ζωμό λαχανικών, την ντομάτα και το σχοινόπρασο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα πράσα (περίπου 5 με 10 λεπτά) . Εντωμεταξύ πλένουμε και το ρύζι για να το προσθέσουμε στην συνέχεια.

4) Συμπληρώνουμε νερό και ρίχνουμε το ρύζι, μόλις βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να πιει τα υγρά του. Επειδή είναι αναποφλοίωτο θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο βρασίματος για αυτό δοκιμάζουμε καθ' όλη την διάρκεια και συμπληρώνουμε με νερό όταν και αν χρειάζεται.

Χρόνος προετοιμασίας :  5 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος   : 50 λεπτά
Μερίδες : 2-3

Tagged: , , ,

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου